top of page
yonatan152

תקציב, חלומות ומה שביניהם

הי חברים, נוכל להסכים שהאתגר הגדול בהחלטה על בניה הוא הכסף. בניית בית פרטי או תוספת בנייה ושיפוץ תלויים במרכיבים רבים ובהתנהלות מול גורמים רבים, לכן מומלץ להכין תכנית מפורטת לניהול תקציב לפרויקט הבניה בהתאמה לתנאים שלכם. תכנית זו תלווה את כל שלבי הפרויקט ותסייע בקבלת ההחלטות. ככל שהתוכנית תהיה מפורטת יותר כך החריגות מהתקציב תהיינה קטנות יותר.

משתף אתכם בנקודות העיקריות שכדאי לקחת בחשבון בעת תכנון תקציב לבניה:


1.עלויות המגרש

כוללות את סך התשלומים לרכישת הקרקע. מדובר בעלות רכישת המגרש מהמוכר, ובנוסף במיסים והיטלים למדינה ולרשות המקומית, לעו"ד לשמאי ולמתווך במקרה הצורך. יש לקחת בחשבון גם את עלויות פיתוח הקרקע הציבורית של השכונה או הרחוב. יש לכלול את עלות תהליך ויעוץ ללקיחת המשכנתא.


2.עלויות התכנון

כוללות את שכר הטרחה עבור כל שרותי התכנון של הבית. שכר האדריכל , מהנדס השלד - קונסטרוקטור, מודד הקרקע, מעצב הפנים יועצי חשמל, מיזוג אוויר ואינסטלציה. כמו כן יש לכלול גם הוצאות שונות כגון צילומים, הדפסות, בדיקת מעבדה וכד'. סעיף זה משמעותי מאוד, כיוון שהוא הבסיס לביצוע הפרויקט, והוא מוערך ב כ-10% מעלות הבניה.


3.עלויות הבניה

כוללות את כל מרכיבי הבניה השלד והגמר. עלות הבניה המקובלת נאמדת ככלל אצבע לפי 5,000-6,000 ₪ למ"ר בבניה סטנדרטית (כולל מע"מ). המחירים נוסקים למעלה עם גימור יוקרתי יותר. המחירים הללו הנם "עד מפתח" וכוללים חלונות ודלתות, כלים סניטריים ריצוף וכד' אך אינם כוללים את תכולת המבנה: מטבח, ריהוט, מיזוג אוויר, גופי תאורה וכד'.


4.פיתוח שטח המגרש

כוללות את הכנת תשתיות המגרש לבניה ועבודות הקשורות בתכנון הנוף גדרות מסלעות שבילי גישה גינון ריצוף חוץ חניה וכו'. בדרך כלל עלויות אלה מחושבות בעלות של 10%-7% מסך עלות הבניה.


5.מפקח בניה באתר הבניה

עלות זו כוללת העסקתו של מפקח בניה צמוד מטעמכם. תפקידו לדאוג לאיכות הביצוע של בעלי המקצוע ולנהל את העבודה באופן יעיל. אין חובה על פי חוק למנות מפקח בניה אולם החיסכון במקרה זה עלול להתברר כטעות יקרה.


6.תכולת הבית

כוללת את כל המערכות והאבזור בבית, מערכת אקלים, "בית חכם" מטבח, ריהוט, גופי תאורה טקסטיל אביזרי נוי ואומנות. סעיף זה קשה מאד להערכה אולם בדרך כלל מוערך 20%-12% מעלות הבניה.


7.גמר הבניה

רכיבי השלד חשובים בטווח הארוך ולכן לא כדאי לחסוך בחומרי השלד. עם זאת ניתן לחסוך בחומרי הגמר. לקבל החלטות ריאליות ולא מופרזות ותמיד לחזור ולבדוק את תכנית התקציב.

לסיכום, הכנת תכנית לתקציב בניה ע"י איש מקצוע היא כלי עזר שימושי המאפשר בקרה במהלך כל שלבי הבניה ומונע חריגות תקציב כמו כן ניסיונו וצוות בעלי המקצוע שהוא מכיר חוסכים עלויות מיותרות ויאפשרו איכות ביצוע רמת גימור גבוהה מזו שתהיה ללא הצטרפותו לתהליך.


Comments


bottom of page