בואו ננפץ כאן מיתוס
- yonatan152
- Oct 1, 2022
- 2 min read
בניה קלה לא בהכרח חוסכת כסף ולא נכון להשוותה לבניה הקונבנציונלית באיכות ובתוצאה הסופית.

עם יוקר המחייה והדירות בישראל, רבים מנסים להוזיל עלויות ומחפשים אלטרנטיבות זולות יותר לשיטות בנייה קונבנציונלית “מסורתית”. כיום יש פתיחות ונכונות רבה יותר לבניה בבנייה קלה לה יש יתרונות רבים. אך שום דבר לא מושלם – לכל אחת משיטות הבנייה יש חסרונות ויתרונות. לכל סיטואציה תתאים שיטת בנייה שונה ולכן “מה עדיף?” תלוי במצב ובצרכים שלכם.
יתרונות הבנייה הקונבנציונלית:
הבנייה הקונבנציונלית מתאפיינת בכך שהיא מתבססת על שימוש בבטון מזוין אשר מהווה לחומר העיקרי ממנו מורכב שלד המבנה. יחד עם השימוש בבטון מזוין בדרך כלל משתמשים גם בפלדה. בשיטה הקונבנציונלית הקירות עשויים מבלוקים בעובי של 20 ס”מ ורצפות הבטון תלויות בין קורות המבנה.
• עמידות ופחות בלאי – המבנים הקונבנציונליים יותר עמידים לאורך זמן מאשר המבנים הקלים. בנוסף, בבנייה הקונבנציונלית יש פחות בלאי, הדבר מקל על הדיירים בכך שהמבנה אינו מצריך טיפול רב ויותר קל לתחזוקה. בנוסף, הבנייה הקונבנציונלית נתפסת על ידי אנשים רבים כעמידה ביותר, דבר שמאוד מקל במידה ורוצים למכור את הבית ומהווה יתרון למוכרים.
• שיטת בנייה פשוטה – שיטת הבנייה הקונבנציונלית היא פשוטה יחסית ותהליך הבנייה אינו דורש מקצועיות רבה, הבנייה יכולה להתבצע גם על ידי בעלי מקצוע הבקיאים במלאכה באופן בסיסי בלבד. אין צורך להשקיע מאמצים אנשי מקצוע מומחים ויקרים בעלי ניסיון רב בתחום.
• גמישות ואפשרות לשינויים – עם בנייה קונבנציונלית ניתן במידה מסוימת להתאים כל מבנה לרצונות של הדיירים. יש גמישות תכנונית שמאפשרת למשל הוספת קירות מגבס וביצוע שינויים במבנה גם לאחר הקמתו באופן שיחסית אינו יקר ומסובך מדי, ולא דורש התערבות של מקצוענים או תכנון מיוחד.
• ממ”ד – בשביל לבנות מרחב מוגן יש צורך במבנה קונבנציונלי המוחזק על ידי יסודות. כשבונים בית בשיטות בנייה קונבנציונלית, לא צריך להסתבך בעת בניית הממ”ד שכן שיטת הבנייה מותאמת לכך.
יתרונות בנייה קלה:
הבנייה הקלה מתאפיינת בחומרי הגלם הרבים המשמשים בתהליך הבנייה, שהם בעיקר קירות גבס, זכוכית, אלומיניום, עץ וחומרים אחרים שאינם בטון.
• תהליך בנייה מהיר – בבנייה הקלה מרבית המרכיבים של המבנה מגיעים לשטח כשהם כבר מוכנים ומורכבים, אין צורך להתעסק עם לבנים או ערבוב בטון. בעקבות כך, כמות העבודה הנדרשת מופחתת והזמן של הקמת המבנה מתקצר משמעותית.
• עלויות נמוכות – העובדה שתהליך הבנייה הקלה מצריך פחות עובדים ופחות ימי עבודה, גם מנמיכה את עלויות הבנייה. הבנייה הפשוטה נובעת מכך שאלמנטים רבים מגיעים כבר מורכבים ומוכנים מהמפעל, וחלק גדול מהבית לא דורש הרכבה במקום בזמן הבנייה.
• בידוד מעולה – החומרים מהם בונים בבנייה קלה הם בעלי תכונות בידוד מעולות. הבידוד שומר על האווירה בבית נעימה וממוזגת, מפחית את הצורך בחימום או קירור הבית ובכך מוביל לחיסכון בהוצאות.
• שמירה על הסביבה – שיטת הבנייה הקלה ידידותית לסביבה ומזהמת אותה מעט מאוד יחסית לשיטות בנייה אחרות. הדבר נובע מתהליך הבנייה עצמו, העובדה שהבנייה היא מהירה ולא דורשת עבודה רבה, פסולת הבנייה המועטה ועוד.
במידה ואתם בעלי תקציב מוגבל וצריכים שתהליך הבנייה יהיה מהיר- ככל הנראה הבנייה הקלה תתאים לכם יותר. אך אם בוחנים את העמידות והסטנדרטים של המבנה במקום הראשון וחשוב לכם שתוכלו לבצע בו שינויים בקלות יחסית, ייתכן ושווה לכם להשקיע כסף וזמן נוסף עבור תהליך הבנייה הקונבנציונלית.
Comments